Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Tüm teknik ihtiyaçlarınızı bu panel üzerinden talep edebilir, bilgi bankamız ile sorunlarınıza hızlı çözümler bulabilirsiniz.
Acil talepleriniz için lütfen bizimle +90 (216) 304 10 45 numaralı telefondan iletişime geçin.
SATIŞ SONRASI KAPSAMLI DESTEK

TEKNİK SERVİS

Moritech teknik servis ekibi olarak en önemli önceliğimiz, acil durumlarda hızlı reaksiyon gösterip, müşteri ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap vermektir. Teknik servis ekibimiz dünyanın her yerindeki müşterilerimize uzaktan erişim veya yerinde sorunların çözümüne hızlı bir şekilde müdahale etmektedir.

  • Kurulum & Eğitim

  • Uzaktan Erişim

  • Yedek Parça

  • Bakım

  • Güncelleme

  • Hızlı Temas

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Neden robot kullanmalıyım?

    Artan rekabet koşulları her geçen gün karlılık seviyelerinde düşüşlere yol açmakta olup bu durum daha kısa sürede, daha az personel ve optimum yatırım maliyetiyle daha çok ürün üretmeyi zorunlu kılmaktadır. Bu noktada robotlar, kontrollü ve kararlı üretim olanağı ile kayıpları ortadan kaldırarak verimli, ekonomik ve güvenli üretimi mümkün kılar. Ayrıca gıda ve medikal gibi hijyenik üretimin kaçınılmaz olduğu sektörlerde de el değmeden otomasyonel çözümler sunar.

    IML (Kalıp-içi Etiketleme), Metal ve Plastik Insert gibi manuel üretimin mümkün olmadığı ya da yüksek maliyetli ve kaza riski barındırdığı üretim prosesleri için verimli ve güvenli imalat imkanı sağlar.

    Özetle, robotik otomasyon daha kısa sürede, daha az iş gücü kullanarak günümüz rekabet koşullarında işletme karlılığını arttırır.

    Robot ile Enjeksiyon Makinesi nasıl uyum içerisinde çalışacaktır?

    Robot ile enjeksiyon makinesinin haberleşmesi uluslararası bir standart olan Euromap12 ya da Euromap 67 iletişim protokolleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Söz konusu haberleşme, kablo bağlantı üzerinden karşılıklı sinyaller gönderilerek güvenli bir şekilde sağlanmaktadır. Bu sayede, robot ile enjeksiyon makinesi eş zamanlı bir şekilde uyum içerisinde çalıştırılmaktadır.

    Robot çalışır durumda iken elektrik enerjisinin kesilmesi halinde ne olur?

    Robot elektrik enerjisinin kesilmesi halinde bulunduğu noktada kalır, elektrik enerjisinin tekrar gelmesi durumunda, operatörün müdahalesi ile Home Pozisyonuna alınmayı bekler.

    Robot çalışır durumda basınçlı hava kesilirse ne olur?

    Basınçlı havanın kesilmesi durumunda robot durur ve alarm verir.

    Robotun, enjeksiyon makinesinde kalıptan aldığı ürünlerin yolluklarını nasıl ayırabilirim?

    Robot elinde ya da robotun erişebileceği ayrı bir istasyonda uygun kesme kuvveti ve açısına sahip makaslar vasıtasıyla yolluklar ürünlerden ayrılabilmektedir.

    Robot ile plastik enjeksiyon kalıbına metal ya da farklı malzemeden bir parça yerleştirebilir miyim? Robot aynı zamanda ürünü alabilir mi?

    Robot; otomatik ya da manuel besleme hattından gelen insert parçayı, tasarlanmış özel tutucu eller vasıtasıyla alarak, kalıp içerisine yerleştirebilmekte ve aynı zamanda insert işlemi tamamlanmış ürünleri kalıbın içerisinden alabilmektedir.

    Robot, kalıptan ürünü alamazsa ne olur?

    Robot yukarı yönde hareket ederek kalıp alanını boşaltır, ürün ya da ürünleri kontrol eder, robot elinde eksik ürün olması durumunda enjeksiyon makinesine kapama sinyalini göndermeyerek kalıbı kapattırmaz. Robot duruşa geçer ve alarm verir.

    Enjeksiyon Makinesine robot alırken nelere dikkat etmeliyim?

    • Robotun, ürün baskı süresine yetişebilecek hızlara sahip olduğundan emin olunmalıdır.
    • Robotun taşıma kapasitesi, ürün ve ürün alma elinin toplam ağırlığına göre seçilmelidir.
    • Robot eksenlerinin enjeksiyon makine ölçülerine göre yeterliliği kontrol edilmelidir. Robot eksenleri aynı zamanda enjeksiyon kalıp ve ürün ölçüleri de dikkate alınarak belirlenmelidir.
    • Robot dikey eksen ölçüleri kontrol edilerek, tavana ya da vinç rayına temas edip etmediği kontrol edilmelidir.
    • Bazı robot modelleri için; kalıptan alınan ürünün, kalıp-içi eksenine çarpıp çarpmadığı kontrol edilmelidir.
    • Robot çalışma yönünün (operatör / non-operator), yan ekipmanların ya da operatörün çalışmasını kısıtlamayacak şekilde belirlenmesi gerekir.
    • Yüksek hızlar için tercih edilecek robotların, uzun dönemde bu hızlardan olumsuz etkilenmeyecek donanım ve tasarıma sahip olması gerekmektedir.
    • Robot düşey ekseni, kalıptan aldığı ürünü zeminden erişilebilir bir konveyör ya da sabit yüzey yüksekliğinde bırakabilmelidir.

    Robot çalışır durumdayken, enjeksiyon makinesinin kapısı açıldığında ne olur?

    Robot durur ve alarm verir.

    Robota ürünleri üst üste dizdirtebilir miyim? Kaç adet?

    Robot, ürünleri üst üste ve yan yana dizebilir. Dizme adedi, ürünün şekli ve ölçülerine göre belirlenmektedir.

    Ürünleri farklı noktalara ayrı ayrı bıraktırabilir miyim?

    Robot donanımına yeterli sayıda vakum hattı eklenerek, ürünleri farklı noktalara ayrı ayrı bırakması sağlanır.

    Moritech olarak gıda ve medikal sektörlerine yönelik ne tür robotik otomasyon uygulamalarını gerçekleştirmektesiniz?

    Firmamız hijyen zorunluluğu gerektiren sektörlere yönelik olarak Gıda Ambalajı, Tek Kullanımlık Çatal-Bıçak-Kaşık, Petri Kabı, vb. üretimler için el değmeden tam otomasyonlu robotik sistemler sunmaktadır.

    Aradığınızı bulamadınız mı? Bize Yazın